keskiviikko 13. toukokuuta 2015

KILPAILEMINEN, URHEILUN SUOLA


Monelle urheilijalle, myös minulle kilpailupäivä on juhla päivä. Päivä jota varten on rehkitty ja raadettu kilometristä ja tunnista toiseen. Päivä, jolloin työstä saa palkinnon. 

Kilpailut eivät aina voi onnistua täysin, mutta pettymykset ruokkivat yrittämään kovempaa treeni- kentällä. Epäonnistumisia tarvitaan urheilussa, jotta voi oppia niistä ja näin tulla paremmaksi kilpailijaksi. 

Hyvän suorituksen sattuessa kohdalle, itselleni selviää miksi rakastan urheilua niin paljon. Rakastan urheilun antamia tunteita ja kokemuksia valtavasti. Rakkaus näihin tunteisiin saa minut harjoittelemaan lisää ja paremmin, jotta saan näitä tunteita aina vain lisää. 

Kilpailemisen toinen merkittävä anti tunteiden ja kokemuksien lisäksi on ehdottomasti moniin ihmisiin ja paikkoihin tutustuminen, joihin olen törmännyt kilpaillessani. Nämä ovat asioita joita ei niin vain unohdeta.

Kilpaileminen on itselleni aina ollut suurin motiivi urheiluun ja sitä se tulee olemaan varmaan myös jatkossakin. Ehkä juuri tässä ilmenee kilpailuhenkisyyteni parhaimmillaan ja pahimmillaan. 

Kilpailuun valmistautuminen onkin sitten jo aivan oma juttunsa. Jokaisella, myös minulla on omat kilpailuun valmistavat rutiinini, jotka liittyvät mm. ruokailuun, kisafiiliksen hakuun ja rauhoittumiseen. Itse haen fiiliksen itselleni raskaammalla musiikilla. Suosittelen tätä konstia lämpimästi. Ruokailun suhteen olen aika tarkka ja varsinkin ennen tiukkoja kilpailuja. Aikataulutus onkin ruokailun a ja o. 

Ennen kilpailua pyrin verrytellessä keskittymään rennosti pääasiaan eli juoksemiseen. Rentous mielessä heijastuu suoraan juoksuun. Tässä huomaa ihmiskehon ehkä mielenkiintoisimman ominaisuuden: kaikki vaikuttaa välillisesti kaikkeen muuhunkin toimintaan. Tässä vaiheessa kilpailujännitys kannattaa pyrkiä eliminoimaan minimiin, sillä jännitys jumittaa koko kehon ainakin omalla kohdallani. 

Kilpailun aikana pääsen viimein näkemään harjoitteluni tuloksen ja pääsen näyttämään kykyni muille ihmisille, joten alussa käyttämäni ilmaus "juhlapäivä" on enemmän kuin passeli kuvamaan kilpailemista. 

Kohtapuoliin alkava kesän kilpailukausi onkin minulle harjoittelun sadonkorjuu aikaa, jota odotan jo innolla. 

Mikko 

Team H.O.V.I:n yhteistyökumppanuudet myy 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti